În continuare voi enumera câțiva dintre cei mai importanți matematicieni si cele mai importante realizări ale acestora. Este important de reținut că această pagină urmează a fi modificată constant pentru a adăuga conținut nou.

  1. EUCLID (365-300 îHr)

Euclid, cunoscut și ca „Părintele Geometriei”, a pus bazele geometriei Euclidiene. Tratatul „Elementele” al lui Euclid a fost timp de mai mult de 2.000 de ani principala carte după care s-a învățat geometria.

2. PITAGORA (circa 570-495 îHr)

Filosof și matematician grec, originar din insula Samos, a fost întemeietorul pitagorismului, care punea la baza întregii realități, teoria numerelor și a armoniei.

3. ARHIMEDE

Deși este privit adesea ca proiectant de dispozitive mecanice, Arhimede a adus contribuții importante și în domeniul matematicii. El a folosit metoda epuizării complete pentru a calcula aria unui arc de parabolă prin sumarea unei serii infinite, precum și calculul aproximativ al numărului π cu o acuratețe remarcabilă pentru acele timpuri. De asemenea a definit spirala care-i poartă numele, formule de calcul a volumelor și al suprafețelor corpurilor de revoluție, precum și un sistem ingenios de exprimare a numerelor foarte mari.

4. HYPATIA DIN ALEXANDRIA (360? – 415)

A fost un geniu și, pentru multe tinere, a devenit o inspirație și le-a încurajat să-și urmărească visele. În istoria Alexandriei, ea a fost ultimul matematician celebru. A editat tratatul „Elementelor” al lui Euclid, versiunea sa rămânând apoi standard pentru mulți ani.

5. LEONHARD EULER (1701 – 1783)

Cu 900 de cărți publicate, Euler deține titlul de cel mai prolific matematician. Euler a lucrat în aproape toate ramurile matematicii, printre care geometrie, calcul infinitesimal, trigonometrie, algebră și teoria numerelor.

Aici puteți consulta o listă cu cei mai importanți matematicieni din toate timpurile.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *