LABORATORUL DE MATE a fost creat din dorința de a inlesni accesul la diverse materiale și resurse pentru elevi și de ai ajuta sa ințeleagă mai bine matematica.

O parte a elevilor cred ca matematica se foloseste doar in scoala. Cu ajutorul LDM.com dorim să arătăm că matematica este prezentă peste tot, fiid folosită în viata de zi cu zi de noi toți. Categoria Despre Matematică v-a prezenta diverse ipostaze în care folosim matematica plus istoria acestei minunate stiințe.  

In ultimii ani, schimbarile in tehnologie plus pandemia au adus modificari mari in dinamica relației dintre elev și profesor. In prezent avem o nevoie acută de implementare de diverse metode si tehnici de învățare online, aplicabile elevilor de toate vârstele.

Acest site încearcă sa ofere suportul teoretic conform programelor școlare în vigoare pentru materia parcursă la fiecare clasă în parte, exerciții și teste de evaluare urmate de rezolvări realizate și cu sprijinul elevilor.

De-a lungul timpului, pe site, vom adăuga materiale in diverse formate: videoclipuri, imagini, teste recapitulative ce pot fi rezolvate in format online (Google Forms, etc.), documente PDF, etc. Majoritatea vor putea fi descărcate pe calculatorul personal.

Un loc aparte îl va reprezenta clasa a XII-a pentru care se vorrealiza materiale necesare promovării examenului de bacalaureat.

De asemenea, există dorința de a arăta elevilor partea distractivă a matematicii și in acest scop pe site vor aparea diverse articole si pagini din categoria Matematică Distractivă.

Mult succes in călătoria în lumea matematicii!